Kako deluje imunski sistem

Kako deluje imunski sistem

Osnovna naloga imunskega sistema je varovanje telesa pred vdorom virusov, bakterij in glivic, ko pa slednji pridejo v organizem, jih imunski sistem izsledi in uniči. Imunski sistem je sestavljen iz organov, tkiv in celic, delimo ga na prirojen in pridobljen obrambni mehanizem.

Prirojeni imunski sistem reagira takoj ob stiku s tujkom in nima imunskega spomina. V hitri reakciji, ki traja do nekaj ur, fagociti razgradijo tujek. Na mestu vdora, se sproži vnetje. Poveča se prekrvavitev, kar zaznamo kot pordelost in oteklino.

Pridobljen imunski sistem reagira bolj počasi in premišljeno, pridobimo in razvijamo ga skozi celo življenje. Sestavljajo ga limfociti T in B, ki so v bezgavkah. Njihova naloga je, da prepoznajo tujke. Nato imunske celice uničijo in odstranijo tujke.

Posebnost pridobljenega imunskega sistema je spomin. Pri obrambni reakciji nastanejo spominske celice, ki v naslednjem stiku z istim vsiljivcem le tega prepoznajo in sprožijo hiter odpor protiteles.

V 90 % so vzrok prehlada virusi, ki napadejo nepripravljen in oslabljen imunski sistem

Virusi so mikroskopsko majhni, zato jih s prostim očesom ne vidimo. Da lahko preživijo, potrebujejo gostitelja, kjer se nato razmnožujejo. Virusi preživijo brez gostitelja povprečno le nekaj ur. Prenašajo se tako, da pridejo preko rok do stika s sluznico v nosu ali ustih.

Drugi način je kapljična okužba preko govora, kašljanja ali kihanja. Nevarnost okužbe je večja v zaprtih, naseljenih prostorih in na mestih pogostega dotika: kljukah, bankovcih, tipkovnicah ali nakupovalnih vozičkih.

Zakaj zbolimo ob ohladitvah in ne poleti

Prehladi, gripe in druga sezonska obolenja so najbolj pogosti prav ob prehodu letnih časov, predvsem ob ohladitvah. Razlog se skriva v oslabljenem imunskem sistemu. Nagle spremembe temperatur, veter in vlaga povzročijo, da organizem to spremembo prepozna kot stres.

Kot posledica stresa nastane v telesu izredno velika količina prostih radikalov, ki jih mora imunski sistem nevtralizirati. Imunski sistem se tako bori s prostimi radikali do te mere, da se ne more več braniti pred vdorom patogenih tujkov iz okolja.

Kako lahko okrepimo imunsko odpornost in zmanjšamo verjetnost obolenja za prehladam ali gripo

Da nevtraliziramo proste radikale in krepimo imunski sistem, je potrebno v telo vnesti veliko količino naravnih antioksidantov. Te lahko dobimo v sveži zelenjavi in sadju. Potrebno se je izogibati stresu in si privoščiti dovolj počitka.

Kar v danajšnjem tempu in načinu nezdrave prehrane telesu ne zagotavljamo dovolj naravnih antioksidantov, jih je potrebno dodajati.

Vaše dnevne potrebe po antioksidantih zagotavlja dopolnilo Belinal® superior, ki vsebuje izključno 100% naravne rastlinske izvlečke, najmočnejšo zmes naravnih polifenolov iz vej bele jelke in naravnega vitamina C iz divje češnje.

Belinal® superior

 

Cena 23,00€ 

 

Dopolnilo Belinal® superior priporočamo kot preventivno podporo imunskemu sistemu ali v primeru, ko ste že preboleli prehlad ali gripo in potrebujete naravne antioksidante, da ne zapadete v začaran krog obolevanja.

Priporočamo 1-2 tableti dnevno, za obdobje vsaj 30 dni.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter prispeva k zmanjševnju utrujenosti in izčrpanosti.

Kaj storimo, ko smo že zboleli za prehladom ali gripo

Odrasli zbolijo za prehladom v povprečju do 4 krat na leto. Prvi simptomi prehlada so tekoč izcedek iz nosu in bolečine v žrelu. Sledi dražeč suh kašelj, ki se spremeni v bronhialni kašelj z izpljunkom. Običajno traja prehlad sedem dni.

Ko že zbolimo, vaš imunski sistem takoj potrebuje celovito podporo na večih ravneh, ki ga nudi dopolnilo Belinal® immuno, ki vsebuje izvleček vej bele jelke Belinal®, izvleček zeli ameriškega slamnika, izvleček plodov šipka, vitamine C, B6, D3 in E ter minerala selen in cink.

Belinal® superior

Cena 14,00€

Belinal® immuno priporočamo kot podporo imunskemu sistemu takoj ob prvih znakih prehlada ali gripe, ko ste že prehlajeni ali v primeru vseh hujših obolenj zgornjih dihalnih poti. Priporočamo, da na vsakih 6 ur zaužijete eno kapsulo s tekočino. 3 kapsule dnevno. Neprekinjeno ne uživajte več kot 10 dni.

Po 10 dneh nadaljujete z uživanjem dopolnila Belinal® superior, 1-2 tableti dnevno, še nadaljnih 30 dni.

Vitamini B6, D3, C, selen in cink imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Priporoča se zdrav način življenja.

V primeru močnega prehlada ali gripe je potrebno počivati in piti dovolj tekočine. Pri povišani temperaturi ali bolečinah posezite po zdravilih za zniževanje telesne temperature.

Prehransko dopolnilo Belinal® immuno vsebuje izvleček zeli ameriškega rožnatega slamnika, zato se odsvetuje uporabo otrokom mlajšim od 12 let, nosečnicam in doječim materam.

 

Nakup v več kot 300 lekarnah in specializiranih trgovinah v Sloveniji

Ne morete čakati na spletno naročanje? Zakaj ne obiščete lekarne blizu vas!

Pusti komentar

Opozorilo - komentarji morajo biti odobreni, preden bodo objavljeni.

Najbolje prodajano

Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 19): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-1' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 22): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-2' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 25): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-3' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 28): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-4' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 31): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-5' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 34): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-6' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 37): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-7' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 40): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-8' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 43): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-9' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 46): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-10' is not a valid section type

Nekdo je ravnokar kupil

Belinal-Belidor® Brain Concentration
7 minut nazaj iz Kranja

S klikom na gumb "Sprejmi" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh. Preberi več

Client service

Have a question?
You may contact us!

OUR CONTACTS:
0802991
Mon-Fri: 9:00 am - 6:00 pm
Sat: 9:00 am - 4:00 pm
Sun: 9:00 am - 2:00 pm
Delivery:

Free delivery all orders of $120 or more of eligible items across any product category qualify

PAYMENTS:

Credit Card: Visa, MasterCard, Maestro, American Express

RETUN POLICY:

You can return any item purchased within 16 days of the delivery date

Do you like any template? Apply its settings to your store — just select the template you like and press the «Apply» button of the desirable one. Templates can be switched at any time.
Applying a new template overrides the settings. Press «Copy» and paste it into any text file to save your current settings.

Export

Import

Import