Posledice stresa

Posledice stresa

Znate prepoznati stres

Se vam pogosto dogaja, da ste v službi preobremenjeni? Vas številni telefonski klici spravljajo v slabo voljo?

Vas odnosi v službi in doma izčrpajo? Si naložite preveč obveznosti in dejavnosti? Ste zvečer povsem brez moči in izčrpani?

Če se prepoznate, potem je čas za ukrepanje, vsakodnevni stres namreč vodi v utrujenost, izčrpanost in bolezen!

Zmanjšanje utrujenosti za 38 % v 14 dneh dokazuje znanstvena raziskava s pripravkom Belinal® superior 

V raziskavi po znanstveni metodolgiji je sodelovalo 10 prostovoljcev, ki so zaužili pripravek Belinal® superior. Dnevno se je spremljalo stanje utrujenosti, izčrpanosti in splošnega počutja.

Primerjalo se je stanje ob začetku preiskave s stanjem po končani raziskavi.

S stolpčnimi diagrami je prikazana primerjava povprečnih ocen v 3 časovnih točkah: 1. dan jemanja (kontrola), 9. dan in 14. dan (zaključek).

belinal superior - bela jelka - imunski sistem - utrujenost - stres - izcrpanost - izgorelost

Slika levo: Povprečne ocene s standardnimi odkloni. Enosmerni test ANOVA in Bonferroni post-hoc analiza (*, p < 0,05; **, p < 0,01).

Slika sredina: Povprečne ocene s standardnimi odkloni. Enosmerni test ANOVA in Bonferroni post-hoc analiza (*, p < 0,05; ***, p < 0,001).

Slika desno: Povprečne ocene s standardnimi odkloni. Enosmerni test ANOVA in Bonferroni post-hoc analiza (**, p < 0,01).

Iz diagramov je razvidno, da vse ocene s časom uživanja prehranskega dopolnila Belinal® superior naraščajo. Prostovoljci so zaužili tri odmerke dnevno.

Glede na izjave prostovoljcev in povprečne korelacijske koeficiente sklepamo, da s časom jemanja pripravka Belinal® superior najbolj naraste splošno izboljšano počutje, ki je tudi odraz zmanjšane utrujenosti.

Kaj se v stresni situaciji zgodi v telesu in kakšne so posledice 

Stres je reakcija celega telesa, ne le naših možganov in lahko povzroča spremembe na vseh organih ter celicah. Pri vsakem odzivu na stres se v našem telesu sprožijo biokemične spremembe kot posledica izločanja stresnih hormonov adrenalina in kortizola.

Pospeši se srčni utrip in dihanje, dvigne se krvni tlak, v mišice in možgane poleg sladkorja pride več kisika, poviša se holesterol, prebava se upočasni.

Najbolj nevarni stranski proizvodi stresa so prosti radikali

Prosti radikali so izredno reaktivne molekule, ki povzročajo poškodbe celičnih membran, mitohondrijev ali genskega materiala celice - DNK.

Kadar pride do poškodbe DNK verig, pride do mutacije celice - le ta spremeni svojo lastnost in se obnaša v nasprotju s svojo funkcijo.

Številne oksidativne poškodbe celic, ki jih povzročajo prosti radikali se z leti kopičijo in so lahko vzrok prehitremu staranju, vnetjem ter mnogim hudim boleznim.

Dolgotrajni stres vodi v utrujenost, izčrpanost in bolezen

Dolgotrajni ali kronični stres, kateremu smo priča vsak dan, je izrazito negativen in škodljiv za zdravje. Prepoznavni znaki so utrujenost, glavoboli, visok krvni tlak, bolečine v vratu in hrbtu, pogosta prehladna obolenja in gripe ter prebavne težave. Ker simptomov ne jemljemo resno, uživamo nekvalitetno hrano, prekomerno konzumiramo alkohol in cigarete, se težave le stopnjujejo.

Dolgoročna stresna obdobja lahko privedejo do kroničnih bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni, infarkta ali celo raka.

Kako preprečiti škodljive posledice stresa

Ukrepati je potrebno pravočasno in preventivno. V telesu nenehno poteka bitka med prostimi radikali in antioksidanti, ki "lovijo" in nevtralizirajo proste radikale. Naše telo ima sposobnost, da tvori nekatere antioksidante, vendar z leti ta sposobnost upada. Stres povzroča izčrpanost telesa, posledično pride v našem telesu do poplave prostih radikalov, ki jih naše telo samo preprosto ne more nevtralizirati.

Telesu moramo tako pomagati v boju proti stresu s sproščanjem, rekreacijo, počitkom ter vnosom raznolikih antioksidantov. Za nevtralizacijo prostih radikalov telo poleg vitaminov C in E potrebuje še raznolike polifenole iz sadja in zelenjave.

Privoščite svojemu telesu najmočnejše naravne antioksidante iz lesa bele slovenske jelke in vitamina C iz acerole

Zmes naravnih polifenolov Belinal® je pridobljen z vodno ekstrakcijo iz lesa bele jelke in vsebuje največjo količino nizko molekularnih naravnih polifenolov. Znanstveniki so doslej v izvlečku Belinal® odkrili kar 36 različnih polifenolov, ki delujejo močno sinergijsko.

Zadnje raziskave so potrdile, da polifenoli v izvlečku Belinal® izredno dobro prehajajo skozi celične membrane in zaščitno delujejo znotraj celic.

Privoščite svojim celicam Belinal® superior - najmočnejšo naravno zaščito pred škodljivimi posledicami stresa

Vitamin C iz acerole je rastlinskega izvora in ima vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

CENA: 23,00€

Belinal® superior vsebuje antioksidativno kombinacijo naravnih polifenolov
iz vej bele jelke in vitamina C iz acerole

Pusti komentar

Opozorilo - komentarji morajo biti odobreni, preden bodo objavljeni.

Najbolje prodajano

Priporočamo

Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 19): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-1' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 22): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-2' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 25): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-3' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 28): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-4' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 31): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-5' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 34): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-6' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 37): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-7' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 40): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-8' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 43): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-9' is not a valid section type
Liquid error (snippets/anmegamenu-block line 46): Error in tag 'section' - 'anmegamenu-vert-10' is not a valid section type

Nekdo je ravnokar kupil

Belidor® Brain Concentration
4 minut nazaj iz Kranja

S klikom na gumb "Sprejmi" ali katero koli drugo povezavo zunaj tega sporočila, sprejmete uporabo piškotkov in uporabo podatkov o vaših spletnih navadah za namene prikazovanja ciljanega oglaševanja na družabnih omrežjih in drugih straneh. Preberi več

Client service

Have a question?
You may contact us!

OUR CONTACTS:
0802991
Mon-Fri: 9:00 am - 6:00 pm
Sat: 9:00 am - 4:00 pm
Sun: 9:00 am - 2:00 pm
Delivery:

Free delivery all orders of $120 or more of eligible items across any product category qualify

PAYMENTS:

Credit Card: Visa, MasterCard, Maestro, American Express

RETUN POLICY:

You can return any item purchased within 16 days of the delivery date

Do you like any template? Apply its settings to your store — just select the template you like and press the «Apply» button of the desirable one. Templates can be switched at any time.
Applying a new template overrides the settings. Press «Copy» and paste it into any text file to save your current settings.

Export

Import

Import